Mun Helsinki

Oodi Helsingille – Elämää seutulipun alueella

Lopez y Lopez tarjoaa mainiota meksikolaista
Ravintola

Lopez y Lopez tarjoaa mainiota meksikolaista

Vappupäivä, skumpat Espalla, ilmapallon etsintää, vain tylsiä palloja Kauppatorilla, nälkä. Vain osa ravintoloista auki, koronarajoitukset, ei varausta mihinkään. ”Olisiko Roballa jotain kivaa auki?” kysyin. Eikö Roballa vietetä vähän kuin ikuista vappua? Ei kadunpätkä ainakaan pettänyt. Rokkibaarin edessä hurjan näköinen viikatemiestä muistuttava kaapuolento myi ”saatanallisia” pieniä mustia munkkeja ja simaa, mutta ei niitä nälkäänsä sentään voinut tusinaa ostaa edes vappuna. Muutaman askelen päässä sisään houkutteli Lopez y Lopez.

Jokin minua puhuttelee tällaisissa pelkistetyissä kuppiloissa. Autenttisuuteen niillä kai pyritään. Oli syy mikä hyvänsä, puhtaus, valkoisuus, siisteys, vähän kornit seinämaalaukset – ja olin myyty. Ruokalista ja palvelu ovat englanniksi. Lista on suppea, mitä pidän oikeastaan hyvänä merkkinä: mitä tehdään, tehdään kunnolla. Listasta päätellen tacot ovat pääartikkeli, joten niitä mekin tilasimme. Päädyimme kanaan ja kalaan.

Lopez y Lopez
Lopez y Lopez
Lopez y Lopez

Neljän pehmeäkuorisen tacon setti (16 e) on sopiva lounaaksi, mutta kovaan nälkään pienehkö. Ilman lisämausteita tacot ovat maukkaita, mutta jos potkua haluaa, voi kastikkeita hakea oman maun mukaan. Tarjolla oli neljää vaihtoehtoa. Kahden pippurin kuvalla merkityt olivat herraseuran makuun, yhden ja kahden minun makuuni. Kolmen pippurin kastikekippoon kostutimme haarukanpäät ja totesimme, että polttelu vie ruoalta jo maun. Ei siis se jatkoon. Noista kahdesta tacoannoksesta molemmat pitivät kalaa parempana mutta molempia hyvinä.

Pitäähän meksikolaisessa margarita ottaa – olihan vielä vappukin. Meiltä tilauksen ottanut kertoi tekevänsä minulle elämänsä ensimmäisen margaritan, ja hyvinhän tuo onnistui. Sokeria ehkä livahti vähän liikaa, koska makeus melkein voitti happamuuden, mutta kyllä maistui hileinen juoma mainiolle. Lopez y Lopez oli sen verran kiva tuttavuus, että uusinnan otan varmasti. Silloin saisi aurinko paistaa. Hileinen margarita terassilla ei ollenkaan kuulosta huonolle. Roba ei miljöönä ehkä paras, mutta jospa kokeilen Teurastamon toimipistettä seuraavaksi.

Lopez y Lopez
Lopez y Lopez
Lopez y Lopez
Lopez y Lopez

- 3.5.2021

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31.5.2021 at 1:38 am

  Voi vitsi, tää pitää kyllä painaa mieleen. Meksikolainen ruoka on mun mielestä ihan parasta. Tuo 16 euroa ei ihan edullinen lounas ole, mutta hyvää meksikolaista ei Suomessa turhan paljon tunnu olevan. En siis Meksikossa ole ikinä käynyt, mutta Etelä-Yhdysvalloissa olen noihin tykästynyt.

  Reply
  • Annika / Mun Helsinki 7.6.2021 at 4:58 pm

   Juu, ei ole edullinen, mutta oli minusta hintansa arvoinen (jos ei ihan alvariinsa käy). Ajattelin kokeilla heidän ravintolansa Teurastamolla seuraavaksi. Kalliossakin näkyy olevan yksi.

   Reply

  Please Post Your Comments & Reviews

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.