Mun Helsinki

Oodi Helsingille – Elämää seutulipun alueella

Stadio Gallery – syy mennä Graniin
Taide

Stadio Gallery – syy mennä Graniin

Stadio Gallery oli ennen muistaakseni arkkitehtitoimiston (joka tapauksessa jonkin toimiston) tila, jossa oli jatkuvasti esillä jonkun taiteilijan töitä. Taiteilija vaihtui kuukauden välein. Sinne saattoi piipahtaa vaikka ruokaostoksilla nauttimassa hetkeksi taidetta. Olin muutaman kerran siellä eri näyttelyiden avajaisissa. Sittemmin se on kai elellyt hiljaiseloa, koska en enää avajaiskutsuja saanut, kunnes jostain osui silmiini Andy McCoyn ja Sofia Zidan yhteisnäyttely. 

Untitled
Untitled

Nyt ei ollut enää jälkeäkään toimistosta vaan McCoyn ja Zidan värikylläiset teokset täyttivät koko pienehkön tilan. Ne oli ripustettu jännästi sekaisin. McCoyn työt ovat täynnä yksityiskohtia, joita yrittää tunnistaa ja tulkita. Ne räiskyvät värejä. Zidan harmonisemmat työt pysäyttävät katsomaan ihan toisella tavalla. Yhdestä Zidasta aloin haaveilla omalle seinälle. Värit olisivat olleet täydelliset, mutta missään ei näkynyt näyttelyluetteloa, ja niin vain oli suomalainen liian ujo kysymään, vaikka paikalla oli henkilökuntaa.

Untitled

Valitettavasti näyttely oli auki vain kuukauden, mutta paikka kannattaa laittaa mieleen, jos se vielä aukeaa. Ilta-Sanomien jutussa taiteilijat kertovat yhteisprojektistaan. Siitä myös huomasin, että McCoy on pitämässä keväällä vielä näyttelyn Helsingissä. Zidan taidetta on näytillä Redissä. Siellä kulkiessani olen kuullut mainoksia, mutta en vielä ole käynyt katsomassa.

Stadio Gallery: Thurmanin aukio 10, Kauniainen 

- 11.2.2021

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.