Mun Helsinki

Oodi Helsingille – Elämää seutulipun alueella

Vivian Maier Galleria K1:ssa
Taide

Vivian Maier Galleria K1:ssa

Tuntuu hassulta, kun jotkin paikat pitävät ovensa auki koronasta huolimatta, ja voi että, miten suurta nautintoa siitä voikaan saada! Yksi tällainen suuresti ilahduttanut on Suomen Valokuvataiteen museon väistötila K1 Kämp Galleriassa. Kaapelitehtaan näyttelytilat ovat remontissa syksyyn asti, ja museo on rantautunut keskustaan, mikä on erittäin tervetullutta. Onhan Kaapelitehdas eri tavalla matkan päässä melkeinpä mistä suunnasta tahansa tuleville. 

Vivian Maierin katukuvaus on kiehtovaa. Nainen ja kamera ja mustavalkokuvat 50-luvulta on jo ajatuksena mieletön. Samanlainen mieletön ajatus on kehitys lastenhoitajasta huippukuvaajaksi. Ei sillä, etteikö meistä jokaisesta voi tulla mitä tahansa, mutta siinä lasten kanssa kaupungilla kuliessaan Maier alkoi kuvata.

K1 Galleria
UntitlK1 Galleriaed

Parasta minusta olivat New York -tunnelmat. Kaupunki vuosikymmeniä sitten tuntui kuitenkin jotenkin ihan samalta kuin nykyään. Harmi, että tällaisia näkymiä ei ole näyttelyssä paljon. Mutta Maier olikin enemmän ihmisten kuvaaja. 

Omien suosikkien löytäminen oli helppoa. Niistä otin kuvat. Kännykkäkuvissa ei mikään oikein pääse oikeuksiinsa (ja ehkä perspektiivikin on vähän vino), mutta Maierin kuvien henki kuitenkin välittyy.

K1 Galleria

Oli yllättävää, kuinka vähän näyttelyssä oli vieraita. Turvavälejä oli helppo pitää. Itse kävin silloin, kun ravintolat olivat vielä auki eli ihmisiä oli keskustassa muutenkin vähän enemmän liikkeellä. Maierin näyttely on avoinna 14. huhtikuuta saakka. Vappuna avautuu toinen, jota olen jo jonkin aikaa odottanut: Stanley Kubrickin kuvia ajalta ennen elokuvaohjaajan uraa. 

K1 Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

K1 Galleria
K1 Galleria
- 15.4.2021

No Comment

Please Post Your Comments & Reviews

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.